Home Mail

Dijete

Mjesečeva dijeta

Serijal novog Cornerovog Gastro područja, posvećenog dijetama (da ne kažete da vas samo debljamo ;-)), započinjemo jednostavnom od jednostavnijih...


Mjesečeva dijeta je u posljednje vrijeme jedna od najpopularnijih dijeta i o njoj se popriličo puno govori. Osim što skida suvišne kilograme i čisti organizam od toksina, ova dijeta bazira se na samo jednom pravilu: nije dopušteno ništa jesti 24 sata od prvog sata promijene lunarne faze. To je zapravo "post" koji započinje određenog sata, u vrijeme Mjesečeve mene i promijene magnetnog polja na Zemlji (što traje 24 sata).

U to vrijeme dolazi do pojačanog izlučivanja tekućine koju organizam inače zadržava uslijed loše ili preobilne ishrane, ali i pojačanog stanja stresa. Dakle, tog dana može se "izgubiti" (odnosno skinuti ili smršaviti) i do 3 kilograma, a da to ne bude štetno za organizam. Jednodnevni post omogućava organizmu da se odmori, što doprinosi daljem jačanju njegovih obrambenih sposobnosti. Mjesečeva dijeta nema loše posljedice po tjelesne, fizičke i intelektualne sposobnosti.

Gladovati jedan dan nije teško, naročito kada se zna kakav će rezultat biti na kraju, a pri tom nisu potrebni nikakve tablete za odstranjivanje tekućine. U toku dana trebalo bi popiti najmanje 2, a može i do 4 litra vode (nikako zaslađeni čajevi ili gazirana pića), a mogu se piti i voćni sokovi, ali samo prirodni, bez ikakvih dodataka, dok su alkohol i mlijeko zabranjeni.

Ova dijeta nije preporučljiva za skidanje prevelike težine (tjelesne mase), ali je za njeno pravilno održavanje i jačanje organizma, kao i za podizanje obrambenih sposobnosti organizma.
Upute
Posvetite sebi malo vremena i pokušajte sljedeće:

:: Kada Mjesec opada, jedite hranu koju inače redovno uzimate i na koju ste navikli. U to vrijeme, za tijelo se ne "lijepi" hrana kao kada se Mjesec nalazi u nekoj od ostalih faza.

:: Kada Mjesec raste, jedite manje nego uobičajeno, ili uzimajte manju količinu hrane na koju ste navikli.

:: Kada je pun Mjesec i Mlađak, jedan dan obavezno odredite za "post". Za vrijeme punog Mjeseca, tijelo najuočljivije koristi i prerađuje hranu, a za vrijeme mladog Mjeseca, najbolje se oslobađa sala i različitih toksina.

Bez radikalnih zahvata i na veoma jednostavan ili jedva primetan način, nakon nekoliko mjeseci možete steći vrlo korisno životno iskustvo koje će vas ispuniti pozitivnim raspoloženjem, većim samopouzdanjem i zadovoljstvom zbog boljeg psihofizičkog stanja. Pri tome, možete se uspješno riješiti barem onog "kritičnog dijela" viška kilograma, bez imalo muke i štetnih posljedica za organizam.

Mjesečeve mijene
:: Mladi Mjesec - kada se Mjesec nalazi između Zemlje i Sunca; promatran sa Zemlje, on je nevidljiv. U kalendaru se prikazuje zatamnjenim krugom.

:: Prva četvrt - kada os Mjesec-Zemlja formira pravi kut s osi Zemlja-Sunce. Prva četvrt ili polumjesec nastupa 6 dana nakon novog Mjeseca. U kalendaru je prikazan kao krug čija je lijeva polovina zatamnjena.

:: Pun Mjesec - Zemlja se nalazi između Sunca i Mjeseca koji je potpuno osvijetljen Sunčevim svjetlom. U kalendaru se prikazuje svijetlim krugom.
:: Posljednja četvrt - položaj planeta je identičan kao u prvoj četvrti, ali se vidi lijeva strana Mjeseca. U kalendaru je prikazana krugom čija je desna polovina zatamnjena.

:: VAŽNA NAPOMENA:
:: Dijete koje prenosimo dio su "narodnog predanja". Nije preporučljivo korištenje niti jedne vrste dijeta bez prethodne konzultacije s liječnikom. Dijete prenosimo s najboljom namjerom te nismo odgovorni za neuspjeh iste, njenu moguću štetnost po zdravlje kao niti za druge posljedice koje njena primjena može izazvati pa provođenje ove dijete preuzimate na vlastitu odgovornost. ::
Link za Mjesečeve mijene tijekom 2003. godine
Autor: AO (corner@corner.hr)
Objavljeno: 23.6.2003.


Interesting... a href= http://chevrolet-meseum.thejaguarracing.info/toyota-heater-problems.htm toyota heater problems /a http://honda-g400.thejaguarracing.info/pro-street-cars-for.htm pro street cars for a href= http://honda-scooterist.thejaguarracing.info/car-computer-engineer.htm car computer engineer /a http://4500-chevrolet.thejaguarracing.info/car-lock-pedal.htm car lock pedal a href= http://memphis-toyota.thejaguarracing.info/nasdaq-car-values.htm nasdaq car values /a http://chevrolet-meseum.thejaguarracing.info/2004-ford-factory-paint-colors-mustang.htm 2004 ford factory paint colors mustang a href= http://bmw-motorplan.thejaguarracing.info/1970-chevrolet-malibu-rims.htm 1970 chevrolet malibu rims /a http://allison-chrysler.thejaguarracing.info/mahindra-usa-cars.htm mahindra usa cars a href= http://tzero-car.thejaguarracing.info/mgtd-kit-car.htm mgtd kit car /a http://tzero-car.thejaguarracing.info/audi-rs4-parts.htm audi rs4 parts
Upisao None u 27.6.2007 0:51
Napišite sami recept!
Pretraži tekstove:

Recepte   Cijeli Corner
naslov pripremu
najavu uvod
sastojke

Priča o...
- Vino VI [14.8.]
Tjestenina
Brza tjestenina
- Kukuruzni kruh [22.12.]

S mesom
- Peneti s votkom i slaninom [12.10.]

S povrćem
- Preljev za tjesteninu [7.11.]

S plodovima mora
- Morska tjestenina [21.9.]
Deserti
Napici
- Bitter sweet [14.12.]
Salate
Vegetarijana
- Coleslaw [2.1.]
Meso
Riba
Juhe
Umaci
- Umak od jabuka [16.12.]
Povrće
Dodaci prehrani
- Vitamin C [21.11.]
Dijete
Začini
- Celer [5.2.]
Razno
Home Marketing Mail
© CORNER dnevni elektronski magazin 1999 - 2005.
Sadržaj Cornera ne smije se reproducirati ili prenositi mehaničkim, elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole izdavača
Ako vam je nešto baš zapelo za oko, obratite nam se pa ćemo se dogovoriti :o)
Prvo postavljanje: 08.03.1999.